Rumah negara di Perancis dengan semangat konstruktivisme

Koktel oksigen dengan aroma bunga, makanan disertai dengan burung, landskap semulajadi yang megah, ketiadaan bunyi yang menjengkelkan dan suasana hati yang sangat baik adalah biasa kepada pemilik rumah ini. Hidup di tengah-tengah kecantikan sejati, orang mematikan pemasa dalaman yang mengawal kehidupan, dan tanpa rasa ragu itu menjadi tidak perlu. Di samping itu, dalam alam semulajadi, sanitasi berlaku secara automatik dengan frekuensi Alam Semesta, dan dengan kebetulan umum irama biologi dan semulajadi, kesan terapeutik yang sangat baik dicapai. Di samping itu, keterukan ladang membolehkan kita menimbang semula keutamaan kehidupan dalam konflik keperluan jiwa dan menjadi.

Landskap yang indah

Untuk beberapa sebab, projek khusus ini dipilih. Pemilik memberikan simpati mereka kepada simetri dan laconicism garis lurus. Kotak siap-siap adalah sejenis tindak balas terhadap kegembiraan klasik Perancis dengan kemegahan istana. Dalam kesederhanaan demonstratif fasad, tanpa sedikit pun hiasan, penekanan diletakkan secara langsung pada geometri dan tekstur bahan, yang membolehkan pembinaan itu dikaitkan dengan konstruktivisme. Format dan kepantasan bangunan itu sepenuhnya mematuhi prinsip minimalism - "kurang, maka lebih banyak", seperti yang dibuktikan oleh skala.

Sekiranya anda mengabaikan kes padu kolam putih segi empat tepat dengan kit santai, kesan pertama digantikan oleh persatuan istana lama atau biara lama. Gabungan organik bata dengan persekitaran yang indah, struktur batu kolam sendiri dalam agregat menyumbang kepada suasana ruang dan pemikiran falsafah.

Terhadap latar belakang dataran hijau  Panorama rumah

Batu-batu di kawasan terbuka apabila menghampiri takungan digantikan oleh tapak yang diturap dengan bata. Sisi putih yang tinggi menggemukkan sinar matahari dengan warna dan set kerusi mudah alih dan meja.

Set perabot yang indah Hutan air biru

Hiasan atau rasionalisme?

Sebagai bukti bahawa penekanan hanya pada ciri-ciri struktur bahan, reka bentuk dalaman sepenuhnya konsisten dengan minimalism luar dan tidak mengalih perhatian perhatian dari dinding. Pengekangan sedemikian dalam luas lembah Perancis adalah konsonan dengan suasana lirikal. Dan sukar untuk berhujah dengan keramahan alam sekitar rumah, di mana batu dan batu bata menguasai seluruh perimeter.

Dalam rasionalisme, apa yang dianggap cantik adalah yang berfungsi, jadi setiap item membawa arti khusus. Tetapi untuk mencapai keteraturan sedemikian, banyak usaha telah dibelanjakan. Ini terbukti dengan nisbah disahkan kawasan perimeter, logik seni bina, pengecualian koridor dan ruang tertutup, yang diperlukan untuk menyokong idea gaya.

Menghentikan di rumah adalah mudah dan mudah alih. Meja meja kayu, perabot berlapis fabrik dan beberapa objek dimasukkan ke dalam komposisi dalaman. Reka bentuk eksklusif langsir hanya menekankan pengabaian materialisme dan tanpa arti hiasan, kecuali kayu buluh dalam kaca. Sama ada kes pokok pokok dalam semua kemuliaannya memberikan pemasangan floristik dalam tingkap yang melengkung!

Pohon di tingkap

Zon dinding dalam ruang, tetapi tidak memecahnya menjadi segmen kecil. Sebuah TV terletak pada satu garis berterusan lurus dengan perapian terbina dalam. Walau bagaimanapun, pendekatan moden terhadap konstruktivisme tidak begitu rumit dan merendahkan penyuntingan. Walaupun keadaan warna, kontras dibenarkan. Lebih-lebih lagi, sifat pintar bilik agak dikompensasi oleh perbezaan sedemikian. Dalam kes ini, nada boleh sama sekali tidak dinyatakan, dan kesannya dapat dicapai dengan nuansa. Putih pada perimeter diperlukan untuk mencipta latar belakang, ekspresi kelantangan dan bentuk seni bina. Di ruang tamu, mustard dan bantal beige dengan kehadiran mereka melembutkan pertikaian "sel monastik" dan sebahagiannya meratakan keserasian ruang.

Laconicisme ruang tamu

Perhatian di tingkat bawah rumah berpaling kepada kesan optik yang diperolehi dalam bentuk refleksi dan cahaya. Tingkap besar yang melengkung, pintu masuk persegi di kawasan kecil melalui relung membenarkan aliran maksimum. Bersama-sama dengan silau mata permukaan logam dalam sinar terang membubarkan kesan berat sebelah konstruktivisme. Ia adalah dengan bantuan bukaan, papak lantai atas bahawa skala ruang dan ciri reka bentuk seni bina ditekankan. Mengikut prinsip ini, bentuk dan kesederhanaan teknologi hiasan yang sama digunakan di dalam rumah.

Perabot ini mengekalkan garis-garis yang jelas dan sudut tepat, tetapi model kerusi membolehkan kita bercakap tentang penyelesaian baru. Reka bentuk mereka dibuat dalam tradisi minimalism moden. Kes-kes yang diperbuat daripada polimer dan dalam perpaduan dengan permukaan kerja berlamina. Dengan keputihan mereka, mereka menuntut kejiranan yang harmoni dengan lantai. Kerana paip, krom dan perkakas krom keluli, fasad plastik berkilat digunakan secara meluas di dapur, bilik itu secara literal dikebumikan di dalam kelinci dalam satu set aliran aktif.

Dapur cerah Kaca dan logam Gloss pepejal

Di belakang kumpulan makan, akses ke teres bumbung. Bahagian berfungsi dihiasi dengan cara yang sama: lantai bata berturap, sokongan yang sama untuk panel plastik meja dan kanopi.

Di teres

Lantai atas dan bawah disambungkan dengan tangga lurus. Di tingkat atas terdapat bilik tidur. Di hadapan panorama pembukaan, perasaan bercampur timbul. Melangkah siling dengan balok kasar kayu, latar belakang umum segera dikenal pasti dengan loteng. Gabungan dua kawasan fungsian yang berbeza, lubang di dinding bukan rak, keranjang cucian kayu, kerusi-kerusi mengingatkan pada Zaman Pertengahan. Entah bagaimana terlalu membosankan. Mungkin tidak ada lampu yang cukup dalam kes logam, tekstil, bantal, permaidani patch.

Berdasarkan bilangan tempat tidur dan tempat tidur orang-orang tidur dengan nama, terdapat tapak semaian di bilik sel. Oleh kerana kekurangan mainan dan atribut yang dilampirkan, sukar untuk menegaskan ketepatan anggapan tersebut. Pada dasarnya, susunan Spartan nurseri tidaklah berbeza dengan pertikaian pangsapuri dewasa. Pembibitan juga digabungkan dengan bilik mandi, dan hanya panel yang membungkus bilik tidur besar menjadi segmen. Di sebaliknya adalah kawasan kerja.

Bilik tidur untuk kanak-kanak Bilik tidur ibu bapa

Dengan contoh organisasi rumah ini, stereotaip tentang konsep estetik Perancis mudah dimusnahkan. Seperti yang anda lihat, dia mempunyai banyak "wajah" dan kadangkala kesederhanaan dapat bersaing dengan kehormatan.