Gaya tropika

Rumah Negara Gaya Tropika

Gaya tropika di pedalaman timbul akibat keinginan alami seseorang untuk alam semula jadi, keinginan untuk memiliki di dalam rumahnya dan ruang di sekelilingnya bukan hanya alam semulajadi, tetapi rupa eksotisnya.

Tidak semua orang mampu melakukan perjalanan ke negara-negara dengan sifat semacam itu, tetapi "memindahkan" ke rumahnya cukup nyata. Ini akan membantu anda dalam gaya gaya tropika.

Bahagian dalaman tropika akan mewujudkan suasana musim panas sepanjang tahun di rumah, dan anda tidak akan dibayangi oleh landskap musim sejuk di luar tingkap. Anda mempunyai musim panas.

Gaya tropika

Gaya tropika diiktiraf secara optimum dalam semua kemuliaannya di rumah negara anda, walaupun dalam apartmen bandar - tidak lebih buruk. Anda akan belajar tentang gaya ini dan bagaimana untuk merancang rumah anda di dalamnya dengan membaca artikel kami.

Ciri-ciri Gaya

Pertama sekali, gaya tropika dicirikan oleh kehadiran serentak di pedalaman, reka bentuk unsur-unsur eksotik, kesederhanaan bentuk dan bahan moden, seperti kaca, logam, dan lain-lain. Di sini anda tidak akan mencari corak hiasan dan ukiran kayu, tetapi anda pasti akan melihat motif "asli".

Terdiri daripada warna alam semulajadi. Warna yang paling umum adalah hijau dan biru, warna mereka. Warna merah dan kuning juga menjadi ciri. Sempurna menyampaikan suasana warna pastel iklim tropika.

Jangan "menarik" ke kemewahan. Sederhana dalam bentuk, ia sepenuhnya dikekalkan dalam perspektif ini. Orang moden, yang mungkin sedikit bosan dengan fesyen mewah pada akhir abad ke-20, akan seperti perabot seperti ini.

Perabot yang diperbuat daripada kayu semula jadi kelihatan sangat cantik dan asli. Sebagai contoh, meja di ruang tamu, yang mempunyai meja di dalam bentuk sepotong baobab batang, akan mengejutkan tetamu anda dengan penampilan yang luar biasa.

Kehadiran dalam perabot bahan-bahan seperti logam, kaca, memberi rupa moden. Ini tidak melanggar keharmonian pedalaman.

Motif "asli" akan sangat digambarkan dalam perabot. Salah satu contohnya adalah meja di sebelah katil yang dibuat dalam bentuk tom-tom. Punggung kerusi, yang dibuat dalam bentuk pokok anggur atau buluh yang ditenun, pasti akan menunjukkan kepada anda gaya tropika.

Bahan kain pelapis perabot, bed linen mempunyai tekstur kasar. Hanya tekstil semula jadi yang digunakan, sintetik tidak boleh diterima secara prinsip.

Kesederhanaan kusyen sofa memang menarik, tetapi ini juga menunjukkan jarak dengan alam semula jadi. Seperti biasa, semuanya mempunyai optimum, praktikal, dan yang paling penting, kelihatan semula jadi, tidak ada monogram dan ruffles.

Sudah tentu, pelbagai produk dari bulu dan kulit binatang hanya meningkatkan kesan kehalalan segala sesuatu yang berlaku di rumah anda.

Hiasan utama gaya ini, tentu saja, tumbuh-tumbuhan. Terdahulu, kita bercakap mengenai gaya kedekatan dengan alam semula jadi, dan ciri ini paling dimanifestasikan di hadapan wakil-wakil fauna dan flora negara-negara tropika. Semakin banyaknya, semakin indah rumah anda akan kelihatan. Tanpa ini, gaya tropika tidak dapat difikirkan.

Jika bajet anda masih tidak "menarik" wakil hidup yang bersifat eksotik, maka masalah ini dapat diselesaikan dengan bantuan cetakan berwarna, lukisan yang memaparkannya.

Pot tanah liat untuk tumbuhan dalaman yang dibuat dalam bentuk buah-buahan eksotik boleh menjadi hiasan yang sangat baik.

Sudah tentu, tidak kira apa bahan tirai pada tingkap akan dibuat - kain ringan atau buluh, tetapi tirai buluh lebih sesuai untuk gaya ini, yang menonjolkan ciri-cirinya.

Sebagai kesimpulannya, saya ingin menarik perhatian pembaca satu perincian - gaya tropika lebih baik untuk bilik-bilik dengan tingkap yang besar, lebih baik jika mereka berada di seluruh dinding.

Dan jangan lupa tentang kipas siling.Mungkin ia tidak akan berguna untuk anda, tetapi, dengan pasti, ia akan melengkapkan kesan kehadiran suasana tropika.

Nah, jika anda tegas memutuskan untuk berada di kawasan tropika setiap hari, untuk mengagumi kecantikannya, maka jangan putuskan keputusan anda dalam kotak panjang. Nasib baik dan rehat yang baik!