Katil pengangkat sisi

Katil terbina: fungsi dan praktikal

Pengagihan rasional ruang hari ini adalah salah satu tugas utama yang setiap orang yang melengkapkan perumahan mereka cuba menyelesaikannya. Dan pendekatan ini difahami, kerana pangsapuri bandar tidak luas. Dan kadang-kadang di sebuah tadika kecil, anda perlu bersekolah dengan keluarga empat, dan pada masa yang sama, semua orang memerlukan tempat tidur dan tempat kerja, belum lagi kawasan rekreasi untuk seluruh keluarga dan ruang tamu untuk berkumpul dengan rakan-rakan.Seprai biruRug dengan corak geometri

Bagaimana untuk merancang kawasan pedalaman dengan betul supaya bilik itu tidak dibebankan dan semua elemen perabot yang perlu diatur. Untuk menyelesaikan tugas yang sukar, pereka moden dalam usaha mereka menggunakan perabot moden. Satu contoh yang menarik ialah almari pakaian dengan katil terbina dalam.

Hari ini, di pasaran perabot, anda boleh menemui dua jenis kabinet seperti itu. Yang pertama hanyalah monyet dan menyembunyikan dirinya sendiri hanya tempat tidur, dan yang kedua, di samping katil tersembunyi, dilengkapi dengan rak untuk menyimpan pelbagai perkara. Ini adalah penyelesaian yang sempurna untuk bilik kecil, yang membolehkan anda tidur di atas katil yang besar dan selesa pada waktu malam, dan untuk menyembunyikannya pada siang hari di belakang fasad kabinet yang indah.

Reka bentuk katil sedemikian melibatkan menyimpannya dalam kedudukan tegak sama ada dengan kepala atau di sebelahnya. Dalam kedua-dua kes, katil mengambil sedikit ruang, menjadikan ruang untuk pergerakan bebas di sekitar bilik.Almari pakaian gelap di pedalaman bilik tidur Dua katil terbina dalam di dalam bilik Satu lagi perkara penting yang perlu diambil ialah tempat tidur itu tidak perlu dibuat setiap pagi dan diletakkan sebelum tidur. Ia cukup untuk hanya menekan butang dan mekanisme itu sendiri akan membawa katil ke kedudukan yang dikehendaki, sementara itu cukup untuk menyebarkan selimut di atas katil sedikit.

Setelah mengetahui semua kelebihan mukjizat ini, anda perlu memikirkan di mana elemen perabot ini sesuai. Pertama sekali, almari pakaian dengan katil yang tersembunyi di dalamnya akan menjadi penyelesaian yang sempurna untuk ruang tamu, yang berfungsi sebagai bilik tidur. Mari kita kembali ke sekeping kopeck yang sama di mana bilik yang lebih kecil, sebagai peraturan, diberikan kepada anak-anak, dan ibu bapa harus menetap di ruang tamu. Dalam keadaan ini, kebanyakan keluarga muda mendapati diri mereka sendiri. Dan untuk mengatur ruang di bilik yang ada, imaginasi maksimum harus diterapkan.

Bayangkan, di dalam ruang tamu ini, anda perlu meletakkan sofa kecil dan kerusi, meja dengan kabinet TV dan katil. Dalam keadaan ini, paling baik, petikan sempit antara elemen perabot akan kekal di dalam bilik. Dan dalam keadaan ini, bilik akan kelihatan sekurang-kurangnya tidak selesa. Perkara lain adalah jika tempat tidur akan jatuh ke lantai hanya pada waktu malam, dan pada hari ini meter persegi akan bebas.Perabot gelap di pedalaman Gabungan ruang tamu dan bilik tidur

Anda boleh menguruskan almari pakaian dengan katil terbina di sepanjang dinding yang sempit dan, meninggalkan ruang yang cukup untuk tempat tidur yang diturunkan, mengatur seluruh perabot di dalam bilik. Ia juga perlu diperhatikan bahawa kabinet itu sendiri boleh bersudut, yang akan mewujudkan sejumlah rak dan laci yang mencukupi untuk menyimpan barangan peribadi. Sekiranya lebar bilik membenarkan, maka almari pakaian dengan katil terbina dalam akan sesuai dengan sempurna di sepanjang dinding yang lebih besar, perkara utama adalah dengan betul mengira berapa banyak ruang yang akan diduduki oleh keping perabot yang diingini yang lain. Dalam kedua-dua kes, lokasi pintu dan tingkap perlu diambil kira supaya pada waktu malam, apabila katil dibuka, anda boleh dengan mudah bergerak di sekitar bilik.

Anda tidak boleh mengabaikan katil berubah-ubah dan mereka yang sering menerima tetamu di rumah mereka dan tidak mempunyai ruang yang berasingan untuk ini. Oleh itu, tidak perlu bagi isi rumah yang ramai untuk melengkapkan semua orang untuk malam itu.

Idea katil terbina dalam akan berubah menjadi baik di dalam bilik kanak-kanak.Lagipun, ini adalah tempat kanak-kanak memerlukan ruang yang cukup untuk permainan. Keputusan itu akan menjadi sangat relevan jika dua anak tinggal di sebuah bilik kecil. Dengan meletakkan almari pakaian besar dengan dua katil terbina di sepanjang dinding, mudah untuk melengkapkan kanak-kanak dengan tempat kerja dan kawasan bermain. Dan agar kanak-kanak itu dapat meletakkan katilnya sendiri, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada reka bentuk dengan kedudukan lateral.

Keputusan sedemikian akan sesuai di dalam bilik remaja, terutamanya jika kanak-kanak terlibat dalam beberapa jenis seni, kerana meletakkan tempat tidur di dalam almari, bengkel kreatif yang sebenar akan meninggalkan bilik itu. Untuk membuat pedalaman seperti ini, anda hanya perlu memilih perabot yang sesuai untuk kawasan kerja. Kerusi kulit yang besar dan meja kaca dengan reka bentuk moden akan sangat sesuai.

Bercakap tentang gaya hiasan bilik, di mana almari pakaian dengan katil terbina dalam tidak kelihatan asing, perlu diperhatikan bahawa reka bentuk luaran memainkan peranan penting di sini. Dan memandangkan keperluan untuk kepraktisan dan kefungsian pada hari ini, tempat tidur reka bentuk yang sama dapat dimasukkan ke dalam segalanya apa pun, hal utama ialah reka bentuk fasad kabinet itu sendiri sesuai dengan arah yang dipilih.Facades dengan percetakan foto

Fasad berkilat warna cerah atau pintu dengan percetakan foto dengan idealnya akan kelihatan di pedalaman dalam gaya berteknologi tinggi, nada meredup akan sesuai dengan sempurna dengan kemodenan dan minimalisme, tetapi cermin dan fasad kayu yang diukir akan menjadi unsur asli gaya aristokrat dan klasik. Tidak boleh tetapi menyebut fasad bergaya antik, gaya Provencal, negara, atau bahkan menyamar sebagai kerja keras. Secara umum, sekatan di sini hanya boleh menjadi imajinasi atau penguasaan tuan sendiri.