Bunga di pedalaman beranda

Veranda melekat pada rumah

Sebuah rumah negara moden mesti mempunyai beranda, kerana banyak pemilik pangsapuri tersebut berfikir, dan, sebenarnya, sabitan sedemikian adalah seratus peratus yang betul. Pertama sekali, lanjutan seperti itu untuk rumah akan menjadi tempat yang ideal untuk percutian musim panas, apabila anda tidak mahu merana di rumah, tetapi pada masa yang sama anda ingin menyembunyikan dari matahari musim panas yang terik. Di samping itu, pada musim sejuk, bangunan ini akan melindungi pintu masuk rumah dari keadaan cuaca buruk, dan jika anda membuatnya terlindung dan dipanaskan, maka di beranda ini anda boleh berehat pada hujung minggu pada musim sejuk.Peluasan ke rumah batu bata Rumah bata dan beranda kayu

Peraturan asas untuk reka bentuk beranda hanya yang tidak sepatutnya berbeza dari rumah. Ini tidak bermakna sama sekali jika rumah dibuat daripada batu bata, maka beranda mesti dibuat secara eksklusif daripada batu bata. Keserasian bahan adalah penting di sini. Kayu semulajadi sangat sesuai untuk batu bata, tetapi sekali lagi, jika di beranda sendiri bahan-bahan ini akan digabungkan dengan betul. Tetapi jika rumah itu berselubung dengan tepi, maka terhadap latar belakangnya beranda dengan banyak gelas, plastik dan logam akan kelihatan hebat, dan pada akhir ensemble itu akan menjadi pintu kaca gelongsor.Dua kerusi goyang di Vernada Veranda yang luas

Jadi, kerana sudah dapat difahami, untuk pembinaan beranda mereka biasanya menggunakan batu bata, atau bar dan papan, atau mereka membina bingkai dari profil logam dan kemudian menjahitnya. Secara semulajadi, batu bata dianggap sebagai bahan yang paling boleh dipercayai, tetapi cara yang paling cepat dan paling murah adalah, cukup aneh, untuk membina beranda dari log atau rasuk menggunakan teknologi bingkai. Mereka memasang beranda, sebagai peraturan, ke dinding depan, menjadikannya sekurang-kurangnya 2.5 meter dan lebar sehingga 6 meter, sudah tentu, jika tanah itu dibenarkan. Pada masa yang sama, pintu depan dibiarkan di dalam lanjutan musim panas.

Pertama, anda perlu memastikan bahawa pelanjutan masa depan tidak dilarang. Lagipun, jika tiba-tiba anda memutuskan untuk menjual hartanah dengan bangunan seperti itu, ini akan melibatkan banyak masalah dan pembaziran masa. Oleh itu, anda harus terlebih dahulu menjaga bahawa dokumen-dokumen itu teratur. Penyelesaian masalah ini mempunyai dua cara: untuk membuat projek dan mendapatkan permit bangunan di jabatan seni bina kampung sebelum permulaan pembinaan atau untuk menghalalkan pembinaan di mahkamah yang sebenarnya. Secara amnya, soalan ini tidak boleh ditinggalkan seperti itu, dan jika anda telah memutuskan untuk melampirkan beranda ke rumah, maka anda perlu memastikan bahawa dokumen-dokumen untuk rumah ini juga teratur.

Secara langsung pembinaan beranda harus bermula dengan membersihkan tapak. Untuk melakukan ini, perlu mengeluarkan lapisan tanah yang subur sekitar 15 cm. Seterusnya, berdasarkan dimensi bangunan masa depan yang diingini, buatlah pecahan dengan memukul pasak di sudut bangunan masa depan dan menarik twine di sepanjang perimeter. Selepas itu, anda boleh meneruskan pembinaan asas beranda. Terdapat satu nuansa kecil tetapi sangat penting: asas pelanjutan harus dibuat pada kedalaman yang sama dengan asas rumah, namun, mereka tidak dapat dihubungkan, jarak sekitar 4 cm harus ditinggalkan di antara mereka. Sangat penting untuk mematuhi cadangan ini oleh pembina yang berpengalaman, kerana ini akan membantu mengekalkan integriti struktur dan bangunan besar tidak akan menarik struktur cahaya.

Sekiranya pembinaan yayasan adalah bingkai atau kayu, maka yayasan kolumnar sesuai untuknya, dan jika ia dirancang untuk mendirikan beranda dari bata atau melindunginya kemudian, maka lebih baik untuk membuat asas jalur berterusan. Lajur-lajur asas dipertingkatkan ke dalam tanah kira-kira 60 cm dan mereka didirikan pada jarak setengah meter antara satu sama lain, mengisi seluruh kawasan di bawah beranda. Bahagian tanah lajur diperbuat daripada bata atau blok batu, menghitung ketinggian supaya pada masa depan lantai tambahan berada pada tahap yang sama dengan bangunan utama. Untuk asas jalur, pangkalan ini boleh dibuang dengan penyelesaian asas menggunakan struktur bingkai.

Selepas pondasi telah dibekukan, dan papan frame telah dikeluarkan, seluruh ruang di bawah lantai untuk penebatan harus diisi dengan tanah liat yang diperluas. Seterusnya, keseluruhan asas atau elemen (lajur) mesti ditutup dengan bahan bumbung dalam dua lapisan. Selepas ini, anda boleh mula memasang dan menetapkan lag dan lantai dari papan berbentuk. Sudah tentu, anda boleh membuat lantai konkrit di beranda, tetapi jika anda tidak menggunakan bahan untuk penebat haba, lantai akan menjadi sangat sejuk.

Selepas lantai kasar dibuat, anda boleh meneruskan pembinaan dinding. Untuk melakukan ini, anda akan memerlukan saiz 10 hingga 10 cm. Kemajuan kerja bermula dengan hakikat bahawa di sepanjang lantai draf di sepanjang perimeter beranda, bar ditetapkan untuk trim yang lebih rendah, menyambungkannya pada sendi dan sudut yang disebut langsung kunci. Selepas itu, dalam memanfaatkan ini, alur dibuat untuk memasang rak menegak, yang kemudiannya dipasang dengan paku dan kurungan. Selepas semua rak di tempat pergi ke pengancing bar untuk memanfaatkan atas. Di persimpangan dengan rumah, balok diletakkan di atas struktur, di mana kasau akan berbohong. Rasuk ini dan semua rak bersebelahan dengan bangunan utama diikat pada bahagian atas dengan bolt anchor. Seterusnya datang pemasangan sistem kelengkungan. Setelah bingkai utama siap, seluruh pokok mesti dirawat dengan antiseptik. Selanjutnya, hiasan bumbung dilakukan mengikut jenis yang sama dengan rumah, sementara itu perlu memilih bahan bumbung yang sama seperti di bangunan utama, jika tidak, beranda akan terlihat agak tidak masuk akal.

Sebelum anda memulakan lapisan, anda perlu mempertimbangkan apa jenis tingkap yang anda mahu lihat di beranda anda dan di mana ia akan ditempatkan. Blok kaca kelihatan agak mengagumkan dari bumbung ke lantai. Walau bagaimanapun, jika anda memberi tumpuan kepada tingkap standard, anda perlu memasang kilang tetingkap khas untuk reka bentuk bukaan tetingkap. Papan ini tetap dengan uprights menegak dan mengakhiri pembukaan dengan palang atas atas. Pintu juga dibuat dari jenis yang sama. Selepas itu, anda boleh meneruskan pelapisan dan penebatan dalaman bangunan. Seterusnya datang pemasangan blok tetingkap dan selesai halus di dalam dan di luar beranda.Beranda beranda Nautikal

Apabila memilih bahan binaan yang lebih berat daripada kayu, perlu untuk menjaga asas yang lebih kukuh untuk bangunan tersebut. Untuk membina beranda bata atau blok yang anda perlukan hanya menggunakan asas jalur, hanya dalam hal ini strukturnya akan menjadi kuat. Kelemahan utama reka bentuk ini adalah bahawa jika anda tidak mempunyai kemahiran untuk bekerja dengan bata, maka anda tidak boleh membina beranda sendiri, melainkan tentu saja ia dirancang untuk mencapainya dengan plaster hiasan sebagai akibatnya. Ia juga perlu diperhatikan bahawa batu di batu bata separuh sudah mencukupi untuk beranda, setelah memisahkan tembok seperti itu, ia akan cukup selesa di dalamnya pada musim sejuk juga.

Membina lanjutan ke rumah adalah separuh pertempuran, kerana agar beranda menjadi tempat bercuti yang paling disukai, anda perlu mengaturnya dengan betul. Bagi reka bentuk luaran, segala-galanya adalah mudah dan jelas - lampiran sebaiknya selaras dengan struktur utama. Tetapi untuk melengkapkan beranda yang selesa akan perlu dicuba. Oleh itu, untuk permulaan, anda harus membuat keputusan tentang gaya dalaman dan unsur-unsur perabot yang anda mahu lihat di beranda anda. Ia sangat mudah apabila terdapat perapian atau ketuhar khas di beranda, di mana anda boleh memanggang barbeku dan barbeku, jadi anda harus membahagikan ruang menjadi beberapa zon: kawasan penyediaan makanan dan kawasan relaksasi. Ia tidak perlu membawa air di beranda, kerana semua persediaan boleh dibuat di rumah di dapur, tetapi beberapa kaunter atau meja akan sangat berguna.Apabila membekalkan dapur, anda harus menjaga ekzos yang baik, yang akan menyelamatkan bilik dari penyebaran bau api dan asap. Untuk kawasan rekreasi, anda perlu memilih sofa yang selesa dan beberapa kerusi berlengan berdasarkan bilangan rumah dan tetamu yang mungkin. Meja besar juga sesuai, sebaiknya ia menjadi meja lipat, yang apabila dipasang seperti meja kekaki atau kopi.

Sebagai hiasan di sini, tidak ada tempat lain, bunga dalaman dalam bunga besar dan susunan bunga dalam pot tergantung akan sesuai. Suasana sedemikian akan menyumbang kepada kelonggaran dan hobi yang selesa pada bila-bila masa sepanjang tahun.