Pedalaman ruang tamu yang terang

Keagungan warna semula jadi di langsir hijau yang indah

Sayur-sayuran tepu padang rumput alpine musim bunga, warna-warna terungir dari ladang gandum, warna sejuk takungan tinggi, keindahan batu megah Ural ...

Imaginasi kami membantu membentangkan gambar baru dan baru, satu cara atau yang lain berkaitan dengan warna kehijauan. Dan untuk alasan yang baik: ahli psikologi yakin bahawa warna hijau menimbulkan rasa harmoni, kedamaian dan ketenangan. Shades hijau menenangkan, membantu untuk berehat dan mendapatkan kekuatan. Adalah dipercayai bahawa warna semulajadi ini merangsang memori dengan baik.

Ruang tamu yang indah

Nada kehijauan telah mendapat populariti yang besar dalam mewujudkan dalaman moden. Fleksibiliti warna ini membolehkan ia digunakan di mana-mana bilik - di bilik tidur, ruang tamu, sudut kanak-kanak, dan juga di dapur.

Seperti yang anda ketahui, langsir adalah unsur yang sangat penting dalam mana-mana bahagian dalam. Mereka bukan sahaja menghiasi perumahan, memberikannya satu watak yang unik, tetapi juga memberi premis itu keistimewaan yang istimewa. Terima kasih kepada langsir yang dipilih dengan baik, pangsapuri biasa boleh berubah tanpa pengiktirafan, memperoleh kecanggihan dan gaya asal.

Warna langsir yang dipilih dengan betul membolehkan anda menyesuaikan pencahayaan di dalam bilik, dan juga membolehkan anda mengubah ruang secara visual - untuk menjadikan bilik lebih tinggi dan lebih luas. Mempunyai langsir hijau yang lebih sesuai, anda akan terkesan dengan kesan bahawa mereka akan membuat di pedalaman pangsapuri anda.

Baru-baru ini, langsir hijau dianggap agak membosankan dan tidak jelas. Tetapi dalam beberapa tahun kebelakangan ini, sikap pereka untuk warna semula jadi ini telah berubah menjadi lebih baik. Dan tidak sia-sia: palet warna hijau sangat mengesankan sehingga pemilik rumah yang paling mencabar dapat memilih antara pilihan warna yang paling sesuai dengannya. Halus zaitun, zamrud terang, hangat keemasan, salad ceria, konifer misterius - ini bukan senarai lengkap warna hijau yang ditawarkan kepada pereka oleh alam semulajadi itu sendiri.

Ruang tamu yang selesa dengan langsir hijau.
Bilik dengan langsir cerah

1. Memilih langsir, pertama sekali, anda harus memberi tumpuan kepada kawasan sebenar bilik. Di dalam bilik kecil, menentang latar belakang kertas dinding dengan corak kecil, langsir hijau yang ringan akan kelihatan lebih berfaedah. Dan untuk ruang yang mengagumkan, langsir cerah dan gelap paling sesuai. Wallpaper boleh disertai dengan perhiasan yang besar dan cerah.

2. Memilih warna untuk gabungan harmoni dengan sayur-sayuran, perlu diingat bahawa warna sejuk pada langsir kelihatan lebih baik di sebelah nada sejuk yang sama, dan warna hangat harus digabungkan dengan warna nada yang sama.


3. Anda boleh mencapai keharmonian di pedalaman bukan hanya dengan kombinasi warna yang sangat baik, tetapi dengan bantuan pemilihan tekstur kain yang sesuai untuk tirai. Di dalam bilik kecil yang terang, serta di bilik tidur, lebih baik untuk menggantung langsir lut cahaya dengan warna kehijauan.

Apabila rumah-rumah menghias dengan siling-siling yang tinggi, serta bilik-bilik yang sangat terang, anda tidak boleh melakukan tanpa langsir berat dan tebal.

Gabungan hijau dan coklat (atau krim)

Gabungan warna dalam reka bentuk, seperti sifatnya, adalah yang paling biasa. Penyokong ajaran Feng Shui yakin bahawa gabungan warna ini melambangkan keharmonian dan membawa rasa kegembiraan, mewujudkan suasana yang sangat baik. Warna hijau-hijau menambah kecanggihan dan kelembutan ke pedalaman. Perlu diingat bahawa jika warna coklat kaya dipilih untuk pedalaman, naungan hijau harus lebih tenang.Di dalam bilik dengan kertas dinding berpasir atau beige, tirai padat warna hijau gelap atau zamrud dengan tirai yang indah akan kelihatan hebat.

Kesatuan hijau dan kelabu

Gabungan warna ini juga dianggap klasik. Palet warna ini paling sesuai untuk peminat gaya ketat. Kemuncak di sini adalah pilihan warna kelabu. Dalam kes ini, warna hijau boleh menjadi apa-apa - kedua zamrud gelap dan turquoise cahaya.

Gabungan hijau dan putih

Gabungan serupa sering digunakan semasa menghias bilik. Adalah disyorkan untuk memilih warna yang lebih ringan daripada hijau supaya tidak membebani bilik dengan warna ini. Gabungan warna tradisional tradisional juga kelihatan hebat, contohnya, tirai putih melawan latar belakang kertas dinding kehijauan.

Gabungan warna ini tidak sesuai untuk semua orang - ini adalah pilihan untuk koridor atau bilik yang direka dalam gaya yang kurang baik. Anda boleh membuat gabungan ini lebih berjaya dengan memilih kertas dinding dengan hiasan yang terang di tempat yang berbeza. Tirai warna kehijauan lembut terhadap latar belakang ini tidak akan kelihatan - lebih baik untuk memilih tekstil yang terang.

Langsir hijau kelihatan hebat di semua kawasan apartmen. Bahagian dalam kajian dan dapur sempurna melengkapkan tirai warna zaitun. Langsir gabungan dengan warna halus paling sesuai untuk bilik tidur. Warna hijau gelap di langsir di ruang tamu memberikan ruang yang penuh kesungguhan.

Di dalam bilik untuk isi rumah terkecil, langsir warna berumput digabungkan dengan warna kuning muda, putih atau kuning akan kelihatan paling selesa. Ruang di mana anak remaja atau sekolah rendah sekolah dianjurkan untuk dihiasi dengan tekstil hijau zamrud. Langit ini membantu menenangkan, meningkatkan sikap positif dan meningkatkan kepekatan.

menghiasi bahagian dalam dapur, harus diingat bahawa naungan herba hijau meningkat selera makan. Ini penting dalam kes-kes di mana tata letak dapur membolehkan anda menghiasi sebahagian besar bilik dengan langsir.

Jangan takut untuk menunjukkan imaginasi dan percubaan dengan naungan tirai - warna hijau akan membantu anda membuat pedalaman yang ceria dan unik, mencapai kesenangan dan keselesaan di dalam rumah.