Bilik mandi yang terang

Pilihan bilik mandi

Mungkin salah satu bilik yang paling penting di mana-mana rumah adalah bilik mandi - pulau ini kebersihan dan kelonggaran. Dan untuk menjadikannya benar-benar cara itu, anda perlu merancang dengan teliti dalaman bilik mandi.

Pilihan mandi

Perabot utama di dalam bilik mandi adalah tab mandi itu sendiri. Dan pasaran hari ini menawarkan pilihan tiga pilihan: bak besi, seterika dan tab akrilik.

Bercakap tentang bilik mandi besi tuang, seseorang tidak boleh gagal membuang kekuatan dan ketahanan mereka sebagai kebaikan, serta keupayaan untuk memegang suhu air yang dikumpulkan di dalamnya untuk masa yang agak lama. Tetapi ada juga keburukan - beratnya kira-kira 120 kg, dan salutan yang mungkin berubah menjadi kuning sepanjang masa.

Bak mandi besi tuang

Mandi besi mudah dikekalkan, ringan dan kos yang agak rendah, tetapi pada masa yang sama mereka jauh lebih lemah dalam kekuatan untuk membuang besi dan akrilik. Di samping itu, air dalam mandi seperti itu sejuk dengan cepat.

Mandi seterika
Bathtube akrilik moden adalah pemimpin di semua bidang, kerana mereka mempunyai kos purata, tidak terlalu berat dan mudah dijaga. Dan sekiranya kerosakan kepada lapisan akrilik, ia boleh dikemas kini dengan mudah.

Mandi akrilik

Perabot untuk bilik mandi

Ia sangat mudah untuk menyimpan kertas tandas, produk kebersihan diri, serta bahan kimia isi rumah secara langsung di bilik mandi. Tetapi semua ini, tentu saja, adalah lebih baik untuk diletakkan di dalam kabinet tergantung mudah, atau di meja di bawah basuh. Permintaan tertinggi diletakkan di atas bahan-bahan yang dibuat perabot bilik mandi. Ia mesti tahan haus, tahan kelembapan dan penyebaran kulat. Perabot untuk bilik mandi paling kerap diperbuat daripada kayu semulajadi atau plastik. Rak juga boleh menjadi sangat berguna dan berfungsi. Plastik atau krom, mereka boleh dipasang pada dinding, atau berdiri di atas lantai. Apabila memilih rak buku, anda perlu memberi perhatian kepada rak. Adalah lebih baik sekiranya mereka mempunyai slot yang boleh mengalirkan air. Oleh itu, anda boleh mengelakkan genangan kelembapan dan pembentukan acuan di bilik mandi.

Apa lagi yang perlu anda ketahui

Jika bilik mandi tidak mempunyai tingkap, maka kipas ekzos mestilah. Ia dilekatkan pada dinding di mana sistem pengudaraan berlalu. Hentai boleh dihidupkan dalam pelbagai cara, dari beralih langsung ke operasi sensor gerakan. Pasaran menawarkan pilihan yang sangat besar untuk setiap rasa dan anggaran.

Menyembur air di seluruh bilik mandi akan membantu untuk mengelakkan tirai mandi khas. Ia diperbuat daripada bahan-bahan yang mana semua bahan cemar mudah dikeluarkan, ia boleh dicuci dengan mudah di mesin basuh. Pelbagai warna dan corak akan membolehkan anda memilih tirai untuk mana-mana bahagian dalam.
Setelah mandi, sangat baik untuk tidak melangkah di lantai berjubin sejuk, tetapi pada permaidani hangat. Ia boleh menjadi getah atau kapas. Keperluan utama untuk permaidani adalah bahawa ia tidak tergelincir pada jubin. Cermin di bilik mandi boleh menjadi tempat untuk menyimpannya, jika anda memasang rak di atasnya untuk perkara kecil, seperti pisau cukur, sikat gigi, sikat dan keperluan lain.