Pangsapuri Vintage - penghormatan kepada masa lalu

Jika anda, pembaca, adalah orang yang menghargai tradisi generasi masa lalu, dan anda tidak suka melakukan perkara-perkara rumah tangga, dan dengan itu menghidupkan semula rumah dalam abad yang lalu, maka gaya vintage moden akan menjadi menarik bagi anda, dan artikel ini akan membantu anda mengetahui butiran menarik tentangnya .

Untuk gaya vintaj, warna semulajadi adalah ciri - ia putih, krim, cahaya ungu, merah jambu pucat, kelabu. Tiada warna yang terang, menarik, kecuali beberapa aksen kecil. Latar belakang dalam apartmen harus tenang, kondusif untuk bersantai dan refleksi. Keadaan ini yang memerintah di rumah abad yang lalu.

Dinding yang terbaik dicat dengan warna-warna cerah. Ia adalah mungkin untuk memaparkan mereka dengan corak bunga halus. Wallpaper bertemakan Jepun atau Cina akan kelihatan baik. Perkara utama adalah yang tenang berasal dari warna dan pukulan dengan perubahan berkaitan umur cahaya. Jangan lupa bahawa di bilik vintaj mesti ada suasana sekurang-kurangnya tiga puluh tahun lalu.

Siling vintaj biasanya dicat putih atau krim.

Lantai juga harus dirancang dalam semangat kuno, warna bukan kesegaran pertama parket akan membantu anda dengan ini. Dan di sini anda tidak boleh, sudah tentu, menggunakan parket lama yang sudah digunakan sebagai bahan lantai. Sekarang teknologi membolehkan anda melakukannya dengan kesan penuaan. Selain parket, anda boleh menggunakan jubin seramik dengan kesan penuaan yang serupa.

Perabot yang dipasang di bilik vintaj sepatutnya, jika boleh, satu tempoh masa tahun-tahun yang lalu. Walau bagaimanapun, meja kopi moden dengan gelas kaca tidak akan sangat melanggar prinsip gaya, sebaliknya, ia akan memberikan sedikit reka bentuk reka bentuk.

Perabot mesti mematuhi konsep warna, yang wujud dalam gaya vintaj, iaitu, nada-nada cahaya dan warna yang tenang.

Secara luaran, perabot harus mempunyai kesan dari dekade yang lalu dalam bentuk pelanggaran yang memudar dari waktu pelapis di kerusi-kerusi dan sofa. Jejak masa lalu boleh dibuat secara buatan oleh pembuat perabot.

Gaya dicirikan oleh kehadiran banyak rak untuk menyimpan pakaian, kasut. Ini sangat tepat menyampaikan bahagian dalam abad lalu, ketika kabinet tidak begitu meluas kerana sekarang.

Bagaimanapun, gaya tidak akan dimanjakan oleh beberapa elemen dalam pedalaman moden. Kehadiran perabot terbina dalam tidak melanggar keharmonian umum, jadi dalam keadaan biasa kehadirannya tidak ditunjukkan dalam apa cara. Kemasukan jangka pendek ke dalam dunia pedalaman vintaj hampir tidak disedari.

Hiasan bilik vintaj harus dikekalkan semangat satu masa. Penggunaan aksesori dari zaman yang berlainan akan melanggar keharmonian ruang ruangan.

Ia boleh menggunakan cetakan stuko untuk menghiasi dinding, siling, pintu. Pelapisan plaster pintu, tingkap akan memberikan bilik anda daya tarikan tertentu dalam semangat Paris lama. Hiasan asal dan aneh siling boleh dianggap retakan halus di siling, terbentuk daripada cat retak. Sudah tentu, ini tidak bermakna bahawa siling harus dibawa ke keadaan semacam itu, tetapi dengan menjemput seorang artis induk, anda boleh mencipta keretakan yang tidak baik.

Hiasan stuko

Yang sangat penting dalam gaya adalah cermin dan permukaan cermin. Unsur-unsur hiasan ini bukan hanya untuk melihat diri mereka dalam refleksi mereka, tetapi juga untuk meningkatkan ruang ruang secara visual. Pilihan ini akan sangat berguna di dalam bilik kecil di mana terdapat kekurangan ruang.

Seperti mana-mana gaya, vintaj tidak lengkap tanpa aksesori yang popular pada tahun-tahun yang lalu. Produk logam kelihatan hebat, terutama yang dibuat dengan perak dan emas, yang kelihatan seperti barang-barang antik.Keranda nenek, hidangan antik dan barang antik lain akan menjadi tanda pasti gaya vintaj. Dengan cara ini, untuk mempunyai perkara-perkara ini, tidak perlu melawat kedai khusus. Selalunya mereka dapat ditemui dengan mengomel di loteng atau di kandang bapa dan datuk.

Gaya vintaj menganggap imaginasi anda, terutama sekali ini boleh menjejaskan aksesori eksklusif yang "dibeli" dari saudara terdekat dan jauh anda. Sejarah gaya mengetahui kes-kes apabila peminatnya mencari perkara-perkara dekad yang lalu di tempat pembuangan di bandar, tetapi kemudian mereka mempunyai apartmen eksklusif, sementara tidak mempunyai unsur-unsur gaya moden.