Reka bentuk apartmen Madrid

Pangsapuri di Madrid - salji putih dalaman dengan hiasan asal

Kami menjemput anda dalam lawatan ke bilik-bilik pangsapuri yang asalnya dihiasi Sepanyol. Apartmen yang terletak di Madrid boleh menjadi inspirasi bagi pemilik rumah yang lebih suka palet dalaman cahaya dan salji putih, menghormati pendekatan yang tidak penting untuk dekorasi dinding dengan objek seni dan menghargai keselesaan, kesegaran dan kesegaran dalam imej bilik dengan tujuan fungsian yang berlainan.

1

Menembusi pintu depan ke apartmen, kami mendapati diri kami di koridor sempit dan panjang putih salji. Bilik pertama di pangsapuri-pangsapuri Sepanyol memberi gambaran yang cukup tentang bagaimana seluruh bilik akan dihiasi. Kemasan salji putih dari siling dan dinding, warna yang sama dengan pintu, warna kayu yang hangat di lantai - semua kaedah reka bentuk dalaman ini akan diulangi dalam bilik peribadi, biasa dan dalam bilik utilitarian di pangsapuri Madrid.

Objek seni

Kemuncak dalaman seluruh apartmen adalah lukisan asli dengan geometri yang jelas, tetapi pada masa yang sama tekstur yang sangat ekspresif. Warna terang, tepu, persembahan asal - terhadap latar belakang putih, objek seni seperti ini kelihatan sangat berfaedah.

Melalui pintu terbuka di koridor, kami menembusi ruang dapur kecil, dihiasi semangat seluruh pangsapuri Sepanyol dalam nada salji putih. Dapur dengan fasad lancar putih dicairkan hanya dengan penyepaduan perkakas rumah dan tenggelam. Tata letak sudut permukaan kerja, sistem storan dan peralatan memungkinkan untuk menyesuaikan pulau yang agak luas di dapur kecil. Dan walaupun di ruang dapur, kita melihat penggunaan hiasan dinding asli - nada berwarna-warni dan reka bentuk bertekstur tercermin dalam estetika dapur.

Dapur

Fasad dapur kabinet yang lembut tidak mempunyai kelengkapan, yang memberi mereka rupa yang sangat moden. Pelaksanaan kabinet dapur tersebut - tanpa pegangan, pada penutup magnet, adalah ciri bukan hanya gaya moden, tetapi juga apa-apa manifestasi minimalisme di pedalaman.

Pulau dapur

Sepanjang apartmen, dan di kawasan dapur khususnya, banyak perhatian diberikan kepada organisasi sistem pencahayaan. Selain lampu yang dibina ke siling yang digantung, dapur juga mempunyai lampu pendorong reka bentuk perindustrian asal.

Facades salji putih

Bilik seterusnya semasa lawatan kami akan menjadi bilik yang terbesar dan paling serba boleh di pangsapuri Sepanyol - ruang tamu, yang di samping kawasan rekreasi, menggabungkan peranan ruang makan dan bengkel muzik. Sekali lagi, kita melihat dinding salji putih dengan hanya satu dekorasi - objek seni yang terang berskala besar. Perabot di ruang tamu dan ruang makan dipilih berdasarkan prinsip keselesaan maksimum dan kemudahan penggunaan. Pada masa yang sama, ruang makan, yang diwakili oleh kumpulan makan putih salji pada bingkai logam, dan kawasan kelonggaran dengan dua sofa berwarna beige, kelihatan harmoni dan menarik.

Kawasan makan

Suasana selesa dan selesa di ruang tamu, pemilik berhutang dua sofa luas dengan bantal lembut, meja kopi yang rendah dan permaidani dengan timbunan panjang. Di dalam sebuah ruang tamu, anda boleh dengan selesa bukan sahaja berkumpul di waktu petang dengan seluruh keluarga, tetapi juga menerima tetamu pada hari yang cerah.

Ruang tamu

Warna tekstil untuk kusyen sofa tidak dipilih secara kebetulan - ia betul-betul mengulangi warna bahagian-bahagian dalam gambar yang tergantung di dinding ruang bersama.

Zon lembut ruang tamu

Di ruang makan, sebagai tambahan kepada kumpulan makan, terdapat segmen pelajaran muzik. Pelan terbuka membolehkan anda menikmati muzik sambil bersantai di sofa di ruang tamu atau duduk di meja makan di sebuah syarikat besar.

Kumpulan makan dan piano

Di sepanjang koridor salju putih panjang, kami berpindah ke bilik dapur kecil yang lain, dihiasi dengan nada yang sama seperti dapur yang kami "melawat" lebih awal.

Dapur kedua

Fasiliti dapur lemari salji putih, sistem pencahayaan terbina dalam, peralatan perkakas rumah dan permukaan kerja yang paling diperlukan - segala-galanya di ruang dapur ini membincangkan kepraktisan dan rasionaliti para pemilik dan cintanya untuk kebersihan, kesegaran dan keselesaan yang mudah.

Set salji putih

Ia tidak selalunya mungkin untuk mencari cara untuk susun atur selari dapur yang ditetapkan di dalam bilik saiz sederhana itu. Tetapi dalam perwujudan ini, penempatan sistem penyimpanan dan kawasan kerja seperti itu dibenarkan oleh ketiadaan keperluan untuk memasang pulau dapur atau ruang makan

Susun atur selari

Dari kawasan umum kita pergi ke bilik peribadi. Sebelum kami adalah bilik tidur salji putih dengan perabot yang dekat dengan penjimatan. Hanya tempat tidur yang selesa dan dua meja tepi katil kecil yang terdiri daripada perabot bilik tidur keseluruhan, mempesonakan dengan keputihannya. Satu-satunya hiasan bilik dan hiasan adalah hiasan dinding dalam bentuk panel bertekstur yang biasa dengan warna-warna cerah.

Bilik tidur

Berhampiran bilik tidur terdapat bilik mandi untuk ibu bapa. Di sini, salutan putih salji, yang telah menjadi tradisi kediaman Sepanyol, terganggu oleh kemasan permukaan kelabu gelap dengan jubin mozek.

Bilik mandi

Bentuk yang ketat, hiasan laconic dan ketiadaan lengkap hiasan apa pun memberikan gambaran tentang kepraktisan pemilik, pendekatan mereka terhadap reka bentuk premis yang semata-mata utilitarian.

Sebaliknya

Bilik seterusnya ialah bilik tidur kanak-kanak. Hiasan dan hiasan bilik tidak jauh berbeza dengan bilik-bilik yang kita lihat sebelumnya, hanya sedikit hiasan dan aksesori yang menunjukkan bahawa seorang kanak-kanak tinggal di idyll putih salji ini.

Bilik tidur kanak-kanak

Sistem penyimpanan yang benar-benar putih dan licin tanpa apa-apa kelengkapan membolehkan pandangan kami meluncur di sekitar kawasan bilik tanpa berlengah-lengah. Di dalam bilik tidur terdapat akses ke bilik mandi, yang akan kita lihat sekarang.

Kabinet Putih

Tenggelam salji putih pada meja kelabu gelap terlihat sangat moden, terutama dalam kempen dengan pengadun progresif yang disatukan ke permukaan cermin.

Sink

Di bilik mandi, segala-galanya adalah ketat dan ringkas - selesai kelabu gelap untuk kawasan pancuran mandian dan reka bentuk salji putih segmen bilik mandi.

Pancuran kelabu gelap