Dapur di rumah negara - penjelmaan apa-apa mimpi

Dapur di rumah negara - penjelmaan apa-apa mimpi

Tambah besar rumah negara adalah sama sekali tidak ada sekatan ke atas reka bentuk, adalah mungkin untuk merealisasikan impian sepenuhnya tanpa mengambil kira pembangunan semula. Lagipun, ini adalah rumah anda sendiri dan hanya anda yang menentukan berapa banyak bilik yang ada di sini, apa sebenarnya mereka dan berapa saiznya. Komunikasi juga boleh dengan mudah dibawa di mana sahaja anda mahu dan melengkapkan dapur anda, dengan mengambil kira apa-apa kehendak. Fiksyen, bukan?

Reka bentuk dapur yang luas di sebuah rumah negaraReka bentuk yang menakjubkan dapur kecil di sebuah rumah negaraDapur di rumah negara perlu selesa dan selesaReka bentuk dapur pulau yang terang di sebuah rumah negaraDapur di rumah negara harus lebih lembutPohon tua di pedalaman dapur desa

Apa gaya untuk dipilih

Sangat kerap digunakan di rumah negara gaya dalaman klasik, sementara tidak menonjolkan ruang dapur dari ruang umum.

Klasik - gaya tradisional rumah negara

Dengan cara ini, dapur dalam kebanyakan kes digabungkan dengan ruang makan dengan peralihan lancar ke dalam ruang tamu.

Reka bentuk bilik dapur-ruang makan, dengan lancar memasuki ruang tamu Juga gaya yang paling biasa adalah negara, desa, moden, minimalisme dan jepun gaya. Penyelesaian yang baik adalah membawa dapur dekat dengan landskap, yang terletak di luar tingkap dengan bantuan bahan yang sesuai. Mujurlah, dikelilingi, sebagai peraturan, adalah landskap semula jadi yang indah.

Interior dapur di rumah negara dengan landskap semula jadi yang indah di luar tingkapLandskap semulajadi di luar tingkap memberikan dapur daya tarikan istimewa

Jika dapur dengan kaca dan logam sesuai di sebuah pangsapuri bandar, maka di rumah negara anda sudah mahu menjadikannya lebih lembut. Kayu, batu, seramik, stoneware porselin dan bahan-bahan lain yang serupa digunakan secara meluas untuk ini.

Pohon ini sentiasa kelihatan berfaedah di pedalaman, terutamanya di dapur negaraPokok di pedalaman dapur pedesaan yang luas sangat sesuai Dan jika rasuk lama dipelihara di dalam rumah, maka anda boleh menghiasi interior untuk gaya negara yang begitu popular hari ini atau provensi.

Rasuk kayu lama boleh dipukul dengan hebat di pedalaman dapur

Reka bentuk dan susunan dapur

Oleh kerana kita tidak terhad sepenuhnya di rumah negara, dapur boleh dijadikan penjelmaan dari mana-mana mimpi anda, lebih-lebih lagi kerana dalam bilik yang luas, pendawaian komunikasi tidak menyebabkan sebarang kesulitan. Dalam hal ini, pulau-pulau atau peninggalan biasanya dipenuhi di tengah-tengah dapur (countertop dengan tenggelam terbina dalam, dapur, bar), tanpa merujuk kepada dinding.

Pulau dalam bentuk countertops, sink dan barSebuah pulau yang terletak di tengah-tengah dapur di sebuah rumah negara

Pada dasarnya, pulau itu boleh membuat seluruh dapur. Kompor dan tudung juga boleh diletakkan di mana-mana sahaja. Bahagian bawah dapur biasanya beraksen, jika dikehendaki, anda boleh menyerlahkan zon atau blok yang diperlukan. Untuk ini, anda boleh menggunakan tahap yang berbeza, terutamanya jika ia menetapkan medan (sekiranya rumah itu terletak di atas bukit). Walau bagaimanapun, ia tidak berbaloi untuk melampaui keperluannya, kesilapan itu masih sukar untuk bergerak dengan bebas di sekitar bilik (sebagai contoh, dengan meja pada roda).

Tingkap memainkan peranan yang besar dan, sebagai peraturan, adalah sebahagian daripada komposisi yang terdiri daripada tenggelam dan permukaan kerja, biasanya terletak di hadapannya dan disambungkan ke tingkap.

Tingkap adalah komposisi tunggal dengan wastafel dan countertopReka bentuk dapur dengan tingkap dan tenggelam bertentangan Selalunya di dapur ada pintu menuju teres atau taman, yang sangat mudah.

Pintu ke dapur dengan akses kepada sifat yang indahReka bentuk dapur kecil dengan pintu Siling palsu merupakan salah satu penyelesaian yang paling optimum untuk dapur rumah negara, kedua-duanya dipancarkan dan mengalir ke satu sama lain.

Susunan perabot dan perkakas

Perbezaan utama antara dapur negara dan apartmen bandar adalah bahawa biasanya tidak ada tingkat atas kabinet, seperti ia tidak perlu. Lagipun, terdapat ruang kosong yang cukup, jadi objek boleh ditempatkan di tempat lain. Tetapi bahagian dalam dapur menjadi lebih ringan, dan ada juga peluang untuk menempatkan beberapa elemen yang lebih cantik, misalnya, perabot dengan memasukkan kaca berwarna, rak terbuka yang asli, dan sebagainya.

Bagi teknologi, terdapat juga perbezaan dari apartmen bandar - ia lebih besar di dapur seperti: peti sejuk besar, mesin basuh pinggan mangkuk, ketuhar, ketuhar gelombang mikro, dandang berganda, pembuat kopi, petak dengan pelbagai jenis elemen dan banyak lagi. Juga, teknik ini besar, dan kadangkala ia juga boleh dibina ke dalam lajur.

Antara lain, dapur di rumah negara biasanya dilengkapi dengan sistem storan, yang semestinya perlu di sini, keranaSelalunya sukar untuk melawat kedai dalam kehidupan negara. Dalam hal ini, untuk penempatan kabinet tersebut untuk semua jenis stok, seluruh dinding kadang-kadang segera diperuntukkan, digunakan pada keseluruhan ketinggiannya. Anda juga boleh melengkapkan kawasan penyimpanan kecil berhampiran dapur atau di ruangan bawah tanah.

Seringkali, jubin digunakan bukan sahaja untuk dinding hiasan, tetapi juga untuk perabot yang menghias, terutamanya kerana ini mereka memilih reka bentuk yang asli, luar biasa, nada cerah dan kaya, mampu menyesuaikan keseluruhan reka bentuk dapur. Selalunya, jahitan yang luas dan kesan penuaan tiruan digunakan untuk mewujudkan suasana kuno. Jika ini gaya negara, banyak hiasan kayu, contohnya, roda, rasuk, sangat dialu-alukan.

Gaya negara di dapur desa - banyak hiasan kayu

Siling kayu sukar juga dilakukan.

Siling kayu bersilang di pedalaman dapur desa

Di samping itu, palsu logam, kaca berwarna - semua ini akan sesuai dengan gaya ini. Jangan lupa tentang perkara-perkara seperti bunga kering, semua jenis garlands ramuan herbal, bawang, bawang putih, siling yang digantung juga boleh dari bunga kering. Nah, tiada siapa yang membatalkan perhiasan hiasan comel di sini sama ada.


Tiada cadangan dan peraturan tunggal untuk menyusun ruang dapur. Soalan ini sangat individu, kerana setiap orang memilih sesuatu yang berguna khusus untuk dirinya sendiri dan khusus untuk dapur sendiri.