Cantik lusuh untuk dapur moden

Masakan bergaya lusuh - harmoni kepraktisan dan romantik

Shebby gaya bergaya untuk mereka yang suka berhenti romantis, keselesaan rumah dan barangan antik yang mempunyai peluang untuk kehidupan yang kedua. Jika rumah anda mempunyai perabot yang tersisa daripada datuk dan nenek, dipelihara dengan baik, tetapi sedikit hancur oleh kehidupan, dengan cat retak, gaya lusuh akan menjadi pilihan ideal untuk penyepaduan berkesan perabot itu ke ruang dapur moden. Pada mulanya, gaya itu dilahirkan sebagai bertentangan dengan minimalism untuk menjimatkan wang ke atas pembelian barang-barang dalaman - kabinet dan peti laci yang dibeli di pasar lambak dikelilingi oleh sifat-sifat yang bersesuaian, diiringi dalam reka bentuk dengan unsur-unsur moden hiasan dalaman dan dihiasi dengan berkesan. Dari reka bentuk yang dihasilkan ruang, atmosfera hangat dan selesa, dengan suasana yang selesa dengan nota romantisisme.

Dapur gaya bergaya lusuh

Gaya chic lusuh paling sering digunakan untuk menghiasi rumah-rumah negara atau kediaman-kediaman di bandar, tetapi dengan kawasan yang besar. Pada masa ini, adalah mungkin untuk menggabungkan unsur-unsur gaya lusuh dalam rangka sebuah apartmen bandar. Menggunakan gaya "bergaya lusuh" di bilik tidur atau ruang tamu tidak mencukupi untuk mengejutkan sesiapa, tetapi penggunaan barang-barang antik dan permukaan lusuh di ruang dapur adalah kejadian yang jarang terjadi di kalangan senegara kita.

Dapur makan yang terang

Ciri-ciri menamatkan dapur dengan gaya bergaya lusuh

Gaya lusuh menggabungkan unsur-unsur gaya banyak - baroque, rococo, vintaj, negara dalam pelbagai variasi, contohnya, Provence. Keperluan utama untuk reka bentuk premis adalah kecuaian ringan, bekas zaman dahulu, tetapi dengan prasyarat untuk mewujudkan suasana yang hangat dan nyaman. Untuk hiasan dapur dengan gaya bergaya lusuh, mudah untuk menggunakan gaya negara sebagai asas. Rasuk kayu di siling dalam bentuk semulajadi mereka atau dicat, bercat putih, dengan air mata dan celah-celah, permukaan yang dilapisi dengan kapur dalam warna-warna cerah - sesuai untuk ruang dapur gaya lusuh.

Permukaan licin yang licin

Selalunya, dapur dalam gaya bergaya lusuh dilakukan dengan warna-warna cerah, warna putih dan variasinya akan menjadi latar belakang yang sempurna untuk perabot dan hiasan. Pada permulaan gaya, hiasan itu digunakan, yang kelihatan seolah-olah ia masih warisan dari nenek bersama dengan pemilikan rumah. Kini, terdapat pelbagai jenis bahan penamat yang mensimulasikan permukaan tanah yang lama - dinding dan jubin seramik "untuk dinding konkrit", bahan tekstil untuk kain kasut, kerja keras lama dan mengupas cat.

Hiasan seramik dengan perhiasan

Jika penggunaan kertas dinding dengan kesan dinding retak lama bukanlah pilihan anda, anda boleh memilih versi hiasan monofonik tradisional, tetapi dalam kes ini, perlu menggunakan kesan huru-hara di perabot dan hiasan.

Palet dalaman cahaya

Gunakan hiasan lama sebagai asas - menyegarkan kapur di siling, gunakan cetakan stuko untuk menghiasi papan siling siling atau rosette di sekeliling sebuah kandil mewah dan gaya bergaya bergaya akan menerima bahagian motif Rococo dan Baroque dalam hiasan ruang dapur. Perabot antik dengan permukaan mengelupas dari latar belakang kemasan mewah kelihatan bukan hanya asli, tetapi juga mewujudkan suasana hangat dan kenyamanan yang diperlukan, yang mungkin hanya di dalam rumah yang memelihara tradisi generasi.

Reka bentuk asal ruang dapur

Cetakan bunga adalah salah satu ciri reka bentuk bilik dalam gaya bergaya lusuh. Jika di dalam bilik tidur atau ruang tamu penggunaan corak bunga tidak menimbulkan masalah, tercermin dalam reka bentuk tekstil di kawasan-kawasan lain dan tingkap, upholsteri dan hiasan barang-barang dalam banyak ruang. Tidak mungkin apa-apa tekstil di dalam bilik dapur.Jika kuadratur dapur membenarkan, anda boleh menggunakan kertas dinding dengan corak bunga untuk menyelesaikan dinding aksen, menggabungkan corak pada permukaan menegak dengan reka bentuk langsir, upholsteri kerusi di ruang makan atau taplak meja di meja makan.

Cetakan bunga adalah kemuncak reka bentuk

Dekorasi tekstil

Dinding pelapis, siling dan lantai dengan lapisan kayu berwarna terang merupakan cara lain untuk merancang dapur dengan gaya bergaya yang lusuh. Anda boleh menggunakan panel kayu yang tidak dicat, tetapi pilih kayu ringan secara eksklusif. Shebby chic adalah imej yang cerah dan bersih, tetapi dengan sentuhan keunikan dan pergeseran, selesa dan selesa, sedikit ceroboh, tetapi selalu menarik.

Tekstil percetakan bunga

Penggunaan jubin seramik untuk lapisan permukaan ruang dapur adalah salah satu kemungkinan memperkenalkan gaya bergaya Shabby ke pedalaman. Bukan sahaja menghiasi apron dapur dengan jubin seramik dengan hiasan, cetakan bunga membawa praktikal ke reka bentuk dapur, yang dipamerkan dalam penampilan yang menarik, tetapi juga menghadapi lantai dengan batu meniru granit seramik atau permukaan kayu.

Apron seramik

Reka bentuk putih dan biru

Jubin porselin untuk lantai

Set perabot tradisional yang diperbuat daripada kayu dengan fasad yang dicat dengan warna-warna cerah akan kelihatan lebih berharga daripada dapur gaya bergaya Shebby. Bagi mereka yang ingin mendapatkan bahagian dalaman yang serupa dengan masa-masa ketika gaya baru muncul, mereka perlu membuat perabot atau meminjam perabot dari nenek nenek. Pemilik rumah yang tidak bersedia untuk pergi setakat mencocokkan gaya akan menggunakan versi alat dengar klasik dengan fasad mudah yang dicat dengan warna-warna cerah. Semua warna warna putih dan pastel bukan sahaja membolehkan anda mengembangkan ruang secara visual, tetapi juga menjadikan suasana dapur lebih meriah, terang dan positif.

Dalam warna pastel

Aksen biru dalam palet salji putih

Tingkat atas kabinet dapur sering diwakili oleh fasad dengan sisipan kaca, kadang-kadang separuh dari set dapur dibentangkan dalam bentuk kabinet. Jangan lupa bahawa gaya chic lusuh bukan hanya untuk romantik dan pencinta kehangatan rumah yang selesa, tetapi juga untuk pengumpul yang suka memaparkan perkara yang cantik untuk jantung. Jadi mengapa tidak membanggakan hidangan yang indah atau aksesori dapur asal?

Country Trim for Chic Shabby

Mempamerkan dengan hidangan cerah

Perwujudan gaya negara dalam rangka gaya Shabby tidak terhad kepada dekorasi. Seperti dalam gaya Provence, perabot ruang dapur dalam gaya "lusuh bergaya" mempunyai ciri-ciri sendiri - selain menggunakan set nenek, yang telah dipulihkan, tetapi dipercayai dan tahan lama, nota-nota keunikan juga hadir dalam persembahan kumpulan makan. Sangat kerap dalam dapur gaya Shabby, anda boleh melihat rak terbuka sebagai alternatif kepada tingkat atas kabinet dapur. Jika anda mempunyai hidangan yang indah dan menarik untuk anda, cenderahati yang dibawa dari pelbagai perjalanan - rak terbuka di atas permukaan kerja dapur boleh menjadi tempat pameran yang sangat baik untuk mereka.

Rak terbuka sebagai alternatif kepada kabinet dapur

Reka bentuk dapur hitam dan putih.

Set perabot dengan gema gaya barok boleh menjadi perhiasan dapur lusuh anda. Ukiran cantik atau hiasan dengan unsur-unsur palsu yang dilapisi dengan emas tua, gangsa, perak atau tembaga akan menjadi kemuncak pedalaman. Ia akan menjadi perlu untuk melengkapkan ensemble perabot dengan persekitaran yang sesuai - candelier mewah atau sconces dinding dalam bentuk candlestick, kumpulan makan yang elegan, tetapi sentiasa dengan setem masa dalam imej luaran.

Reka bentuk ukiran ensemble dapur

Perkakas rumah tangga biasanya menyamar sebagai sebahagian daripada dapur, dibina, menyembunyikan penampilan moden mereka. Tetapi jika anda berpeluang membeli peralatan rumah yang dibuat dalam gaya retro, maka bahagian dalaman anda dalam "gaya lusuh" akan mendapat manfaat daripada ini. Tetapi dalam kes ini, anda tidak boleh menjimatkan wang; model yang serupa tidak murah.

Peralatan rumah tangga retro

Interior dalaman yang berwarna-warni

Di ruang dapur terdapat hanya satu perabot dengan setem waktu yang dinyatakan - permukaan yang dipakai, cat retak, cip dan puncak di dalam struktur.Bufet nenek tua atau meja makan lama dengan kerusi yang diperbaharui atau kerusi-kerusi mini akan menjadi tumpuan yang dikelilingi oleh suasana tradisional dan akan mengambil peranan motif utama gaya bergaya Shebby.

Papan kaki Vintage sebagai kemuncak reka bentuk

Permukaan lusuh dalam idyll putih salji

Lekapan lampu bergaya lusuh mempunyai peranan khas - sebagai tambahan kepada fungsi utama mereka, candelier mewah, sconces dinding dan bahkan lampu meja dalam bentuk lilin simulasi menghiasi ruang, membawa nota mewah bohemia, tetapi dengan sentuhan keselesaan santai.

Lekapan mewah untuk dapur

Tekstil mempunyai tempat yang sangat penting dalam konsep hiasan dengan gaya bergaya yang lusuh. Di bilik-bilik seperti bilik tidur dan ruang tamu, lebih mudah menggunakan tekstil dengan cetakan bunga, gambar pelbagai malaikat dan cupid, untuk menghiasi ruang. Tetapi di dalam ruang dapur terdapat juga tempat untuk bertukar - hiasan tingkap, penggunaan corak bunga dalam upholsteri perabot, sebagai gambar taplak meja atau bahkan permaidani di ruang makan.

Hiasan tekstil dan cerah yang berwarna-warni

Hiasan tingkap di dapur

Melukis dengan bunga pada semua permukaan

Bilik-bilik yang menghiasi gaya bergaya lusuh lengkap tanpa bunga - hidup dalam bunga dan kering di herba. Mereka sentiasa menghiasi ruang, memperkenalkan sedikit percintaan dan mood perayaan ke atmosfera. Akibatnya, walaupun tanpa menggunakan corak bunga di hiasan dinding, upholsteri perabot atau hiasan tekstil, anda boleh dengan mudah menambah elemen gaya lusuh romantis dengan menggunakan bunga biasa dalam pasu.

Warna terang sebagai sebahagian daripada reka bentuk